nl en  chjp2

Accountancy

Accountancy is een ruim begrip, waarbij mensen vaak niet exact kunnen vertellen. Het valt niet in één zin te beschrijven welke werkzaamheden en activiteiten door de term accountancy omvat worden. De kernwerkzaamheden van een accountant is het opstellen en verklaren van de jaarrekening. Een jaarrekening is voor de bedrijven een jaarlijkse verplichting. Een jaarrekening is een goede basis voor het opstellen van een nieuwe strategisch of tactische plan. Er wordt ook gekeken of er onnodige risico’s worden genomen en of er misschien te hoge kosten zijn.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Het groot verschil tussen boekhouders en accountants is dat accountants is dat boekhouders meestal de boekhouding onderhoudt voor een persoon of instelling. Accountants daarentegen zijn er voor het inrichten en controleren van boekhoudingen en administraties.

Accountants zijn bevoegd om verklaringen van financiële betrouwbaarheid uit te reiken, de zogenaamde accountantsverklaringen. Zij moeten de jaarrekeningen controleren die boekhouders meestal samenstellen. Accountants hebben dan ook een beschermende titel. Dat wat boekhouders niet hebben. Over het algemeen zijn accountants ook een stuk duurder dan boekhouders, dus bedenk goed wat het beste is voor uw administratie.

Ook beschikken accountants vaak over meer fiscale kennis dan boekhouders. Wat accountants en boekhouders wel met elkaar gemeen hebben en zeker ook heel belangrijk is voor u als ondernemer, is dat deze heel nauwkeurig moeten werken en dat zij u op de hoogte kunnen brengen van de financiële omstandigheden. Het is belangrijk dat de boekhouder/accountant u uit kan leggen hoe het gaat met het bedrijf. Voor de accountant geldt ook dat hij u advies kan geven of u een lening aan moet gaan en welke investeringen iets op kunnen leveren.

logo-trans  

C. Wang Registeraccountant |  route | T 010-436 60 55 | M 06 245 63 858 | contact1

Disclaimer   Algemene voorwaarden   Klachtenregeling   Gedragscode   Colofon